top of page

De verwachting is dat vanaf 2020 dit in fases zal worden afgebouwd. Concreet betekent dit dat u weer energiebelastingen moet gaan betalen over de stroom die u van het net haalt.

De zelf opgewekte en direct ook zelf verbruikte zonnestroom (afhankelijk van systeemgrootte !) blijft buiten deze belastingheffing.

 

Het is daarom belangrijk dat u een systeem laat plaatsen dat aangepast  is aan uw behoefte en uw investering optimaal laat renderen. Het zonnesysteem wordt berekend op basis van uw jaarverbruik.

Als de zon niet schijnt wekken uw zonnepanelen vaak niet genoeg energie op.

 

De rest wordt geleverd door uw energieleverancier. Op zonnige dagen wekken de zonnepanelen vaak meer energie op dan u nodig heeft, dit deel levert u dan terug aan het elektriciteitsnet.

 

Het verrekenen van de terug geleverde elektriciteit met de afgenomen elektriciteit heet salderen. De opgewekte energie hangt ook van het jaargetij af! De hoeveelheid energie, vermeld in kWh (kilowattuur),  die u geleverd hebt gekregen van uw energieleverancier staat op uw energienota.

Daarvan wordt de hoeveelheid energie die u terug geleverd hebt aan het elektriciteitsnet afgetrokken. Er is een maximale hoeveelheid energie die gesaldeerd mag worden.

 

Deze salderings grens is voor iedereen anders, het mag niet meer zijn dan de hoeveelheid energie die u geleverd hebt gekregen. De hoogte van deze grens kunt u vinden op uw energienota.

 

Verder is salderen alleen mogelijk als u de elektriciteit via dezelfde aansluiting teruglevert als waarmee uw energieleverancier u elektriciteit levert.  Ook gelden alleen de aansluitingen voor kleingebruikers (3x80 Ampère).

 

Voorbeeld:

U verbruikt 4.000 kWh per jaar en u wekt 2.500 kWh op met zonnepanelen.

Dan kunt u 2.500 kWh salderen (van 4.000 kWh aftrekken), zodat u nog slechts 1.500 kWh betaalt.

 

Als we dit in geld uitdrukken en even uitgaan van een elektriciteitsprijs van €0,21, zou je met de eigen opwekking €525,- per jaar besparen (2.500 kWh x €0,21).

 

 


 

Zonne- en Wind Energie
Twenty4Energie B.V.
Salderen
Salderen heeft  een maatschappelijk belang
bottom of page