top of page
Off-Grid Systeem
uuuuu
Off-Grid Systeem..... onmogelijk bestaat niet
Wie zijn wij ?
Energie Opslag 

Elektriciteit opslaan in batterij

 

Een autonoom systeem zorgt ervoor dat u onafhankelijk bent van het elektriciteitsnet. Het principe is eenvoudig: elektriciteit wordt via zonnepanelen of windenergie duurzaam opgewekt. Een intelligente regelaar bepaalt of de stroom rechtstreeks naar de verbruiker gaat of wordt opgeslagen in een energie-opslag systeem. Op die manier beschikt u ook over elektriciteit op momenten dat de zon niet schijnt of als het windstil is.

 

Batterij en regelaar

 

De regelaar vormt de kern van uw installatie. Is er een onmiddellijke elektriciteitsvraag, dan zal de regelaar de opgewekte elektriciteit meteen sturen naar de verbruikerspost (bijv. een lampje).

Is er op het moment van elektriciteit opwekking geen vraag naar elektriciteit, dan wordt de elektriciteit opgeslagen in de batterij, waar de opslagcapaciteit wordt berekend in functie van het gevraagde verbruik.

 

Hoe werkt het?

 

Zodra er meer elektriciteit geproduceerd wordt dan verbruikt, wordt deze opgeslagen in een batterij. Dankzij de omvormer kan de gelijkstroom van de batterijen omgezet worden in bruikbare energie voor verschillende verbruikers. De kern van de installatie is de regeling die bepaalt of de stroom naar verbruikers gaat of opgeslagen wordt in de batterij.

 

Onze oplossingen zijn intelligente regelaars die batterijen optimaal opladen en ontladen.

 

Ideaal voor afgelegen gebieden

 

Ideaal voor afgelegen gebieden, onbereikbaar voor het elektriciteitsnet. Zoals de lichtvoorziening van een chaletpark in de Ardennen of een festiviteit/event in de openlucht. Een off-grid systeem, ook wel autonoom zonnesysteem genoemd is de perfecte energievoorziening als er geen elektriciteitsnetwerk aanwezig is.

Het plannen en aanleggen van een off-grid systeem gaat heel wat anders dan en normaal zonne-

stroom systeem dat aan het elektriciteitsnet is verbonden. Bij een off-grid zonnestroom systeem is er geen koppeling met het elektriciteitsnet.

Eén van de grote voordelen van een off-grid/ standalone systeem is dat u onafhankelijk bent van het netwerk van uw stroomleverancier. Er is een toenemende vraag naar deze off-grid systemen, niet alleen in het buitenland maar ook in Nederland.

 

Componenten

 

Een off-grid systeem bestaat in de meeste gevallen uit zonnepanelen en/of een windturbine, een aantal accu’s en een controle systeem wat de installatie aanstuurt.

 

Toepassingen


Off-grid systemen vindt u o.a. op;


– eilanden
– afgelegen locaties
– bij woningbezitters die graag onafhankelijk willen zijn.

 

 

Zonne- en Wind Energie
bottom of page