top of page
Zonne - Energie
Veel toegepaste duurzame energie bron

Welke soorten zonnepanelen zijn er?

 

Zonnepanelen zijn er in diverse soorten. De meest voorkomende zonnepanelen worden van kristallijn silicium gemaakt. Hierin is ook weer onderscheid te maken, namelijk tussen Monokristallijn en Poly-kristallijn. Beide materialen hebben verschillende eigenschappen, omdat er een verschil zit in het productieproces.

Verschil tussen Monokristallijn en Polykristallijn.

 

Het verschil zit in de afwerking van het kristal silicium. Bij een polykristallijn zonnepaneel wordt deze grondstof niet bewerkt na het stollingsproces en bij een monokristallijn zonnepaneel wel. 

De kristallen bij een monokristallijn zonnepaneel worden dan nog allemaal in dezelfde richting gelegd. Hierdoor genereert deze zonnepaneel meer energie. 

 

Dunne film zonnepanelen ( CIS )

Naast kristallijne panelen zijn er ook dunne film zonnepanelen verkrijgbaar. Deze bevatten doorgaans amorf silicum welke in een zeer dunne ( buigzaam ) laag (minder dan 1 µm is 1/1000 mm) als een soort laminaat worden geplaatst. 

Het belangrijkste voordeel van dunne film zonnepanelen is het feit dat deze panelen gemiddeld 10% meer opbrengst (kWh) hebben dan reguliere ( mono ) zonnepanelen. 

 


 

Zonne- en Wind Energie
Wie zijn wij ?
bottom of page